Basket League

Τρίτος ημιτελικός ΠΑΟ – ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-1 σε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι το οποίο άρχισε μεν καταπληκτικά για την γηπεδούχο ομάδα αφού είχε ένα σούπερ Hezonja ο οποίος σκ΄ροαρε 1 πόντους σε 7 λεπτά, και ένα σούπερ Sant-Roos που αμυντικά  κράτησε τον Macon στο μηδέν, με ένα 20-10 στα πρώτα 10 λεπτά αλλά και με την συνέχεια να είναι δυσανάλογη καθώς η ΑΕΚ αντεπιτέθηκε  και πήγε την διαφορά στους 6 πόντους, πριν κλείσει το ημίχρονο με 50-37, ο Παναθηναϊκός με  τον Coach Kattash να κλείνει σε πολύ μικρό βαθμό το rotation του, (7 παίκτες) και τους Μήτογλου και Bentil να πυροβολούν από την περιφέρεια.

Η ΑΕΚ με τον Moreira εντός ζωγραφιστού και τον Lojeski από την περιφέρεια, ήταν τρομερά επικίνδυνη , αφού οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν είχαν καμία αμυντική ισορροπία, και παρά το ότι ο Sant-Rooς εξουδετέρωσε τον Macon, οι υπόλοιποι πράσινοι (μηδενός εξαιρουμένου) έπαιζαν από χαλαρή έως καθόλου άμυνα, έτσι οι παλιοί Maciulis & Lojeski έκλεισαν την 3η περίοδο με 69-60, μια διαφορά που θα ήταν ακόμα μικρότερη εάν ο Μήτογλου δεν ήταν σε εκπληκτική μέρα.

Το τέλος στο ΟΑΚΑ ήταν δραματικό, αφού ενώ η διαφορά πήγε στους συν 16 (78-62) στα 8.02’’ πριν το τέλος του ματς, η ΑΕΚ επανήλθε και διεκδίκησε την νίκη αφού 3.01’’ πριν το τέλος , δηλαδή σε μόλις 5 λεπτά έκανε εκπληκτικό 8-21!! και με 86-83 σε lay-up του Macon άλλαξε την ροή του ματς με τρία λεπτά στο ρολόι, αλλά ο Μήτογλου ήταν εκεί και με ακόμα ένα τρίποντο στα 2.40’’, έκανε το 89-83. Το λάθος του Moreira σε επιθετικό φάουλ στον White (στην πρώτη σοβαρή του άμυνα σε όλο το ματς) έφερε όχι μόνο την κατοχή στον Παναθηναϊκό αλλά και το 5ο φάουλ στον Αφρικανό σέντερ με μόλις 2.10’ να απομένουν για το τέλος..Παρά το κλέψιμο του Maciulis σε πάσα του Μήτογλου στον White, το τρίποντο που επιχείρησε ο Λιθουανός ήταν πάνω στην δεύτερη καλή άμυνα του White, ενώ ο ίδιος παίκτης με τρίποντο στα 45 δευτερόλεπτα «τέλειωσε» το ματς με το τελικό 94-83. Πολλά παράπονα από τον Βαγγέλη Αγγέλου (σχεδόν όπως πάντα) αλλά θεωρούμαι ξεκάθαρα ότι ήταν πολύ υπερβολικός στις αντιδράσεις του. MVP του αγώνα ήταν ο Ντίνος Μήτογλου με 23 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 5 κλεψίματα και 2 τάπες σε 33 λεπτά και 4/6 τρίποντα. Πολύ καλός (μόνο επιθετικά) με 17 πόντους σε 13.26’’ αλλά χαλαρή άμυνα ήταν ο Ben Bentil, ενώ ο πρώην ΝΒΑερ Mario Hezonja τέλειωσε με 20 πόντους,5 ριμπάουντ, 2 ασιστ σε 24.50’’ και με 2 τρίποντα από το …σπίτι του.. Οι Παπαγιάννης και Παπαπέτρου σκόραραν από 12 πόντους με τον αρχηγό των πρασίνων να είναι και πάλι ο 1ος «οργανωτής» με 6 τελικές πάσες. Κλειδί όμως της πράσινης νίκης ο «σιωπηλός» επιθετικά Sant-Roos ο οποίος μπορεί στατιστικά να μην έχει φανεί σήμερα (4 πόντοι,3 ασιστ, 3 κλεψίματα και 2 ριμπάουντ) αλλά η αμυντική δουλειά του στον Macon ήταν παραπάνω από εμφανής αφού ο γκαρντ της AEK πέρασε αρκετά δύσκολες στιγμές, παρά το ότι σκόραρε 13 πόντους. Οι βετεράνοι, Maciulis & Lojeski ήταν πολύ καλοί με 14 και 16 πόντους με τον Αμερικάνο (με Βελγικό διαβατήριο) να έχει 5/6 τρίποντα, ενώ ο Αγκολέζος σέντερ Moreira ήταν καταπληκτικός αφού σε 21 λεπτά σκόραρε 21 πόντους με 9/10 σουτ, 8 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 2 τάπες και 4 λάθη…Το σκορ είναι 2-1 και όπως δείχνουν τα 3 πρώτα ματς, θα έχουμε σίγουρα 5 ματς και δεν είμαστε σίγουροι ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι στους τελικούς….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *